• Home
  • Browse
    • Current Issue
    • By Issue
    • By Author
    • By Subject
    • Author Index
    • Keyword Index
  • Journal Info
    • About Journal
    • Aims and Scope
    • Editorial Board
    • Publication Ethics
    • Peer Review Process
  • Guide for Authors
  • Submit Manuscript
  • Reviewers
  • Contact Us
 
  • Login ▼
    • Login
    • Register
  • العربیة
Home Articles List Article Information
  • Save Records
  • |
  • Printable Version
  • |
  • Recommend
  • |
  • How to cite Export to
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • Share Share
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
Assiut Journal of Agricultural Sciences
arrow Articles in Press
arrow Current Issue
Journal Archive
Volume Volume 54 (2023)
Volume Volume 53 (2022)
Issue Issue 5
Issue Issue 4
Issue Issue 3
Issue Issue 2
Issue Issue 1
Volume Volume 52 (2021)
Volume Volume 51 (2020)
Volume Volume 50 (2019)
Volume Volume 49 (2018)
Volume Volume 48 (2017)
Volume Volume 47 (2016)
Volume Volume 46 (2015)
Volume Volume 45 (2014)
Volume Volume 44 (2013)
Volume Volume 43 (2012)
Volume Volume 42 (2011)
Volume Volume 41 (2010)
Volume Volume 40 (2009)
Volume Volume 39 (2008)
Volume Volume 38 (2007)
Volume Volume 37 (2006)
Abd El-Dayem, A., Abd El-Tawab, Y., El-Gazzar, F., Kamel, D. (2022). Probiotic Attributes Potential of Some Yeast Strains. Assiut Journal of Agricultural Sciences, 53(5), 37-51. doi: 10.21608/ajas.2022.168166.1188
Ahmed A. Abd El-Dayem; Yasser A. Abd El-Tawab; Fathy E. El-Gazzar; Dalia G. Kamel. "Probiotic Attributes Potential of Some Yeast Strains". Assiut Journal of Agricultural Sciences, 53, 5, 2022, 37-51. doi: 10.21608/ajas.2022.168166.1188
Abd El-Dayem, A., Abd El-Tawab, Y., El-Gazzar, F., Kamel, D. (2022). 'Probiotic Attributes Potential of Some Yeast Strains', Assiut Journal of Agricultural Sciences, 53(5), pp. 37-51. doi: 10.21608/ajas.2022.168166.1188
Abd El-Dayem, A., Abd El-Tawab, Y., El-Gazzar, F., Kamel, D. Probiotic Attributes Potential of Some Yeast Strains. Assiut Journal of Agricultural Sciences, 2022; 53(5): 37-51. doi: 10.21608/ajas.2022.168166.1188

Probiotic Attributes Potential of Some Yeast Strains

Article 4, Volume 53, Issue 5, December 2022, Page 37-51  XML PDF (554.58 K)
Document Type: Original Article
DOI: 10.21608/ajas.2022.168166.1188
Authors
Ahmed A. Abd El-Dayem1; Yasser A. Abd El-Tawab1; Fathy E. El-Gazzar2; Dalia G. Kamel email orcid 2
1Dairy Department, Faculty of Agriculture, Al-Azhar University, Assiut, Egypt
2Dairy Science Department, Faculty of Agriculture, Assiut University, Assiut, Egypt
Abstract
Due to their anti-fungal action, yeasts are becoming more and more well-liked as fresh sources for boosting food attributes including; flavor, color and vitamin content as well as agents for avoiding food spoilage. The purpose of this study was to investigate the probiotic attributes potential of some yeast strains. Ten yeast strains belong to five species (Saccharomyces cerevisiae, Geotrichum candidum, Kluyveromyces lactis, Debaryomyces hansenii & Torulaspora delbrueckii), and their probiotic characteristics were determined through several in vitro experiments. Except for two strains; Debaryomyces hansenii and Torulaspora delbrueckii, eight of these strains were capable of surviving in environments resembling the gastrointestinal tract with survival rates as high as 94-99% at pH 1.5-2.0. All strains can survive in an intestinal environment with a wide variety of temperatures, high NaCl concentrations, and bile salts of 0.5%. Additionally, after 48 h at 37°C, they were all able to digest cholesterol in the range of 18 to 44%.
Keywords
Probiotic; Yeast strains; Cholesterol
Main Subjects
Dairy Science
Article Title [العربیة]
خصائص الدعم الحیوي المحتملة لبعض سلالات الخمیرة
Authors [العربیة]
احمد عبدالدائم احمد1; ياسر عبدالتواب احمد1; فتحي السيد الجزار2; داليا جمال كامل2
1قسم الألبان، كلیة الزراعة، جامعة الأزھر، أسیوط، مصر
2قسم الألبان، كلیة الزراعة، جامعة أسیوط، أسیوط، مصر
Abstract [العربیة]
بسبب تأثيرها المضاد للفطريات ، أصبحت الخمائر محبوبة أكثر فأكثر كمصادر طازجة لتعزيز سمات الطعام بما في ذلك النكهة واللون ومحتوى الفيتامينات وكذلك عوامل لتجنب تلف الطعام، وتهدف هذه الدراسة الى معرفة مدى احتمالية بعض سلالات الخميرة لبعض خصائص الدعم الحيوي (البروبيوتك)، وقد تم اجراء التجارب المعملية علي عشر سلالات تابعه لخمس انواع مختلفة هي : Saccharomyces cerevisiae, Geotrichum candidum, Kluyveromyces lactis, Debaryomyces hansenii and Torulaspora delbrueckii، وقد أوضحت النتائج ان ثمانية من هذه السلالات اظهرت قدرة على تحمل البقاء على قيد الحياة تحت ظروف مشابهه للمعدة بمعدل تراوح ما بين من 94 الى 99% عند درجة حموضه ما بين 1,5 : 2 pH وذلك باستثناء سلالتين هما Debaryomyces hansenii and Torulaspora delbrueckii، بينما كان لجميع السلالات القدرة على تحمل درجات الحرارة على نطاق واسع وكذا التركيزات العالية من كلوريد الصوديوم واملاح الصفراء عند تركيز 0.5 % وكذا النمو في بيئة مشابهه للأمعاء، بالإضافة الى ذلك جميع السلالات كانت لديها القدرة على تحليل الكوليسترول في نطاق تراوح ما بين 18-44% وذلك بعد التحضين لمدة 48 ساعة على درجة حرارة 37 درجة مئوية. 
Keywords [العربیة]
بروبيوتك، سلالات الخميرة، كوليسترول
Statistics
Article View: 44
PDF Download: 54
Home | Glossary | News | Aims and Scope | Sitemap
Top Top

Journal Management System. Designed by NotionWave.