The Current and Future Position of the Production and Consumption of Red Meat and its Demand in Egypt

Document Type : Original Article

Abstract

Representing livestock in Egypt, 40.65 % of the average monetary value of agricultural production during (2011-2013), amounting to approximately 266 616 million pounds, and it is consider tend to the only source of animal protein and amino acids essential to the human body. The individualtend to bring replace animal protein vegetable protein with a high level of income. The study aimed to shed light on the evolution of the production and consumption of red meat from different sources and the most important determinants of demand during (1998 - 2013).
It turned out that there is a statistically significant increase in the number of live animals and numbers slains each of the cows, buffalo, sheep and goats, while there is a statistically significant increase in the quantities of meat derived from cattle and buffalo and camels. As it turns out that there is an annual increase in both ofindividualnational consumption by about 36.27, 0.210 thousand tons per year respectively, The study also shows by that estimating the demandfunction of  red meat is that the main factor is the amount of imports of red meat, as it increased the amount of imports of red meat results in increased per capita and that the relationship that bound together are a direct correlation, And the total flexibility of these factors combined with about 0.235 a positive value .
The study recommends the attention of animal production and providing sector and encourages investment in the field of red meat fattening farms; increasing farm animals have produced productivity through the introduction of modern breeds and improving bred and nurtured methods.

Keywords

Main Subjects


Article Title [العربیة]

الواقع الحالى والمستقبلى لإنتاج وإستهلاک اللحوم الحمراء والطلب علیها فى مصر

Abstract [العربیة]

تعتبر صناعة الزراعة الرکیزة الأساسیة فى المقتصدات النامیة، حیث تسهم بنصیب کبیر فى الدخل القومى وتعول غالبیة السکان، کما أنها تقوم بإمداد المقتصد القومى بالمواد الغذائیة وبحصیلة من النقد الأجنبى اللازم للتنمیة الإقتصادیة, لذا یعتبر الدخل الزراعى الناتج من مزاولة الأنشطة الزراعیة أحد المکونات الرئیسیة للدخل القومى المصرى. ویعتبر الدخل الزراعى الحیوانى بدوره ضمن الدخل الزراعى المصرى, حیث تمثل الثروة الحیوانیة فى مصر حوالى40,65% من متوسط القیمة النقدیة للإنتاج الزراعى خلال الفترة (2011 - 2013) والبالغة حوالى 266,616 ملیار جنیه(1). ولا تقتصر أهمیة الثروة الحیوانیة إلى أهمیتها الإقتصادیة فحسب, بل لأنها المصدر الوحید للبروتین الحیوانى وللأحماض الأمینیه الضروریة لجسم الإنسان. ویعتبر البروتین الحیوانی أحد المکونات الرئیسیة والهامة للغذاء, حیث یسعی الفرد إلی أحلال البروتین الحیوانی محل البروتین النباتی مع ارتفاع مستوی دخله(6). وتتباین نسبة البروتین فی مصادره المختلفة, حیث تصل إلى حوالی 19 % فی اللحوم الحمراء, 12 % فی اللحوم البیضاء, 9 % فی الأسماک الطازجة, 13 % فی البیض, 5 % فی الألبان, 12 % فی الحبوب, 25 % فی البقولیات الجافة(7).

Keywords [العربیة]

  • مصر-اللحوم الحمراء-انتاج واستهلاک