Document Type : Original Article
Authors
1 Dept. of Applied Science and Technology, Politecnico di Torino, 10129 Torino, Italy
2 Central laboratory of Sohag Company for water and waste water (SCWW/CL), Egypt
3 ADECO for Environmental Consultations, 11321-Riyadh, Saudi Arabia
4 مکتب الدکتور على الدهيمان للإستشارات البيئية (أديکو), الرياض, السعودية
5 Department of basic science, Faculty of Engineering Science, Sinai University, Egypt
6 Department of Natural Science Obour Institute of Engineering and Technology, Egypt
7 Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, Badr University in Cairo, Egypt
8 Chemistry Department, Deanery of Academic Services, Taibah University, 41411- Al-Madinah, Saudi Arabia
Abstract
Main Subjects
Article Title [العربیة]
Authors [العربیة]
یولی الباحثون والحکومات قضیة جودة وسلامة الغذاء الکثیر من الإهتمام لما لها من تأثیر على الصحة العامة للإنسان. وقد تم فی هذه الدراسة تحدید نسب الرطوبة والرماد فی بعض المنتجات الزراعیة بطریقة بسیطة وغیر معقدة ومنخفضة التکالیف لإنشاء قاعدة بیانات خاصة بالمنطقة. تم جمع أربعة وعشرون نوعأ من المنتجات الزراعیة بالسوق المحلى لمحافظة الرس بمنطقة القصیم بالمملکة العربیة السعودیة فى الفترة من بدایة شهر ینایر 2017 وحتى نهایة شهر یولیو فی نفس العام. بینت الدراسة أن أعلى نسبة رطوبة فی العینات ظهرت فی عینات الطماطم