Crop Performance and Fruit Physicochemical Properties and Nutri-tional Components of Pumpkin (Cucurbita moschata) Cultivated at Different Density

Document Type : Original Article

Authors

1 Department of Vegetable, Faculty of Agriculture, Assiut University

2 Food Science and Technology Department, Fac. of Agriculture, Assiut University, Egypt

Abstract

In this study, three pumpkin (Cucurbita moschata L.) local cultivars namely: Kafr El-Battikh-1 (KB), Kafr Saad (KS) and El-Edua (ED) were cultivated at different plant density: one, two and three plants per the hill.

Keywords

Main Subjects


Article Title [العربیة]

الاداء المحصولی والخصائص الفیزیوکیمیائیة والمکونات الغذائیة لثمار القرع العسلى المزروع بکثافات نباتیه مختلفة

Authors [العربیة]

  • أشرف جلال هریدى 1
  • منال عبد الحمید محمود حسن 2
1 قسم الخضر - کلیة الزراعة - جامعة أسیوط
2 قسم علوم وتکنولوجیا الاغذیة ، کلیة الزراعة ، جامعة أسیوط ، مصر.
Abstract [العربیة]

فى هذه الدراسة تم زراعة ثلاثة أصناف من القرع العسلى (Cucurbita moschata L.)  وهی: کفر البطیخ - 1 (KB) ، کفر سعد (KS) ، والعدوة (ED)  بکثافة نباتیة مختلفة: نبات واحد ، اثنان وثلاثة نباتات فی الجورة